ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Djur kan få en bättre plats än på laboratorier

Insändare · 4 Feb 2018
Uppdaterad 4 Feb 2018
Apan Pomperipuss räddades från att bli utsatt för djurexperiment, skriver insändarskribenten.

Apan Pomperipuss räddades från att bli utsatt för djurexperiment, skriver insändarskribenten. Foto: Privat


Insändaren Pontus vill att djurvänner ska hjälpa till med att få ett slut på grymma djurexperiment.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Dessa tester som utförs, till exempel på Karolinska institutet, förefaller ofta vara plågsamma för de intagna djuren. Men redan på 1960-talet gjordes motsvarande tester för kosmetikabranschen och liknande. Dessa tester lär ha varit synnerligen krävande för de oskyldiga djuren. Tyvärr så importerades på den tiden (i slutet på 1960-talet) också apor via djuraffär­erna. Blev dessa apor inte sålda så hamnade djuren per automatik hos Karolinska institutet för djurexperiment och för forskning.

Min fru och jag lyckades rädda en otroligt skärpt liten apa som sedan levde tillsammans med oss på Söder inne i Stockholm under åtskilliga lyckliga år (för såväl ­Pomperipuss som för matte och husse).

Han blev som ett älskat litet barn för oss båda. Man kan och bör givetvis också ha betänklig­heter angående den tveksamma djurimporten som skedde på den tiden – men vi kände oss nöd­sakade att blixtsnabbt och akut gripa in och rädda vår lilla apa.

På fotografiet ovan ser ni Pomperipuss skickligt och med entusiasm navigera vår segelbåt. Med tungans hjälp kunde han också bedöma vindriktningen och därmed kunde han hålla rätt kurs. Alla ni djurvänner – hjälp ni också till med att få ett slut på de grymma djurexperimenten!

Pontus

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro