ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Exitskatten blir sista spiken i kistan för oss

Insändare · 10 Mar 2018
Uppdaterad 10 Mar 2018
En exitskatt skulle ge småföretagare ett hårt ekonomiskt slag, skriver "Salka".

En exitskatt skulle ge småföretagare ett hårt ekonomiskt slag, skriver "Salka". Foto: IBL


Exitskatten skulle kunna förstöra mycket för oss egenföretagare, skriver "Salka".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Regeringen föreslår en så kallad exitskatt, att tillgångar som flyttas ut ur landet ska beskattas vid gränsen.

Vad ingen tyckts ha tänkt på är hur denna skatt slår mot dödsbon med arvingar bosatta utomlands, i synnerhet om arvet är ett familje­företag. Skatteverket erkänner till och med att de över huvud taget inte tittat på vilka konsek­venser förslaget skulle få för våra företag. När arvskatten en gång avskaffades av en enig riksdag var ett av de tyngst vägande skälen att den drabbade familjeföretag orimligt hårt. I en situation där företaget redan drabbats av förlusten av en ägare – och familjen av förlusten av en älskad mor eller far – behövde dessutom stora summor plockas ur före­taget, beskattas som utdelning och sedan användas för att betala arvsskatten.

För många småföretag blev det spiken i kistan, och samma sak riskerar att ske igen om exitskatten blir verklighet.

Precis som alla andras barn vill våra också se sig om i världen och ger sig ut för att plugga eller jobba i några år. Ska de inte få den möjligheten med mindre än att riskera att familjeföretaget går omkull om något skulle hända medan de är borta? Det verkar ju helt galet?

Salka

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro