ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Glöm inte bort att le och ha trevligt

Metro · 18 Mar 2017
Uppdaterad 18 Mar 2017

Efter att ha bott utomlands ett tag måste jag säga att det känns konstigt att inte längre bli mött med ett glatt Hej! Hur mår du i dag?” i mataffären.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det verkar nästan som att folk har glömt att det borde vara en del av livet att också vara glad och trevlig mot andra. Det känns som att nästan vart man än går nu för tiden  verkar folk olyckliga och man blir otrevligt bemött och man känner sig lätt dömd eller uttittad.

Efter att ha bott utomlands ett tag måste jag säga att det känns konstigt att inte längre bli mött med ett glatt ”Hej! Hur mår du i dag?” i mataffären.

Varför kan vi bara inte försöka att le mot varandra när vi går förbi varandra och inte vara så rädda för att prata med främlingar. Omkring fem procent av befolkningen har torgskräck och om vi vore trevligare mot varandra kanske det inte behövde vara så?

Vi är alla här tillsammans och lever tillsammans. Så när vi till exempel  reser kollektivt, som du som läser detta kanske gör just nu, tänk på att alla är där av samma anledning – vi är alla på väg någonstans och vill ha en trevlig dag. Så respektera den du sitter bredvid och de du går förbi på stationen när det är folk överallt och du puttar dig fram för att komma dit du ska fortare. Sluta puttas och tränga dig igenom folkmassor och börja respektera varandra och le lite mer. Vi har det bra här och vi borde uppskatta det och varandra mer.

Anonym

Vill du också skriva en insändare? Här kan du läsa om hur man går tillväga.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro