ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Gör egna rum för ­rökare så slipper vi er på gatorna

Insändare · 9 Nov 2018
Uppdaterad 9 Nov 2018
Som medborgare är jag jätteorolig, skriver insändarskribenten.

Som medborgare är jag jätteorolig, skriver insändarskribenten. Foto: Irina Kostenich/Unsplash


Ingen har rätt att störa någon annan med passiv rök, skriver signaturen "En arbetslös forskare".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Som medborgare är jag jätteorolig. När jag varje dag promenerar runt i Göteborg utsätts jag för passiv rökning och avgaser från olika fordon.

Varje människa har ansvar för sin egen kropp. Om någon vill röka är det orimligt att förbjuda rökning – men ingen har rätt att störa någon annan med passiv rök. Andrahandsrökning är faktiskt både äckligt och skadligt för människor. Därför föreslår jag att kommunen tar ansvar och börjar bygga speciella rum med tillräcklig ventilation runt om i stan så att man kan röka där. Då blir stan rökfri.

quotation startEgentligen finns ingenstans där jag kan andas frisk luft.quotation end

Resultatet blir att människor som vill promenera kan andas frisk luft. I dag är dålig luft det största problemet, enligt mig. Därför måste det finnas ett grönområde utanför eller i stan där man kan tillbringa tid, promenera och andas frisk luft. För att undvika passiv rökning och avgaser från fordon började jag promenera i Slottskogen i Göteborg, men det är också någons arbetsplats och de som jobbar där använder fossildrivna fordon.

Egentligen finns ingenstans där jag kan andas frisk luft. Jag föreslår att Sveriges kommuner tar ansvar och förbjuder alla fossil­drivna fordon i parker och inför rökförbud eftersom många gamla människor promenerar där. Dessutom springer både barn och skolelever runt i parker i hela Sverige. Alla skulle då kunna känna sig lugna och andas frisk luft.

En arbetslös forskare

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro