ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: I dagens samhälle prioriteras arbetet framför familjen

Insändare · 25 Feb 2018
Uppdaterad 25 Feb 2018
"Viktor" tycker att det borde finnas möjlighet att jobba mindre så att en till exempel kan spendera mer tid med sin familj.

"Viktor" tycker att det borde finnas möjlighet att jobba mindre så att en till exempel kan spendera mer tid med sin familj. Foto: Shutterstock/IBL


Alla kanske inte vill gå ner i tid och förlora i lön, men valet borde finnas, skriver "Viktor".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Dagens välfärd är drastiskt urholkad och många människor lider av stress och utbrändhet. Varför? Ingen lätt fråga att svara på, men en faktor kan vara och är, menar jag, att vi lever i ett samhälle där arbetet betyder mer än familjen. Först hälsa, sedan arbete, tredje plats familjen.

Självklart ska vi och vill vi arbeta, men visst är det skillnad på jobb och jobb. Alla kanske inte vill gå ner i tid och förlora i lön, men valet borde finnas. Att dela dygnet i tre bitar är en förlegad syn sedan industrialismens början. Vi kanske ska börja tänka på att dela det i fyra, eller förlänga helgdagarna.

Här finns många vinningar, lika mycket samhällsekonomiskt som för människorna.

Viktor

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro