ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: I ett helveganskt samhälle löper djur risk att dö ut

Insändare · 27 Jan 2019
Uppdaterad 27 Jan 2019
Kor kan bli en bristvara i ett helveganskt samhälle, enligt "Matz".

Kor kan bli en bristvara i ett helveganskt samhälle, enligt "Matz". Foto: Unsplash


När veganerna förespråkar ett köttfritt samhälle tänker de inte på konsekvenserna: ett djurlöst samhälle, menat "Matz".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag satt på ett kafé och lyssnade på ett samtal mellan ett gäng unga veganer där julmaten diskuterades. De var inte helt oväntat extremt kritiska till att kött förtärdes och de var helt eniga om att djuren (i detta fall grisen) i stället skulle få leva ett »naturligt liv«. Detta väckte en fundering om vad detta skulle innebära rent praktiskt.

Människan har i årtusenden nyttjat får, getter, nötkreatur, höns, grisar med mera som födokälla, arbetskraft och som leverantörer av ull och läder. Det är även bra länge sedan något av ovan djur levt ett naturligt liv utan de är rent krasst uppfödda för att förbrukas, hur grymt det än låter.

quotation startOm ingen drack mjölk, åt kött och ägg, bar ulltröjor och läderskor skulle man förmodligen få besöka ett zoo för att se en kossa eller en gris.quotation end

För att dra de unga idealisternas resonemang till sin spets blir ju resultatet av ett helveganskt samhälle att grisar, kossor, får och höns i princip utrotas. Ingen skulle hålla djur bara för djurens skull och det är ju inte så att det bara är att släppa ut dem i naturen där de snabbt skulle svälta/frysa ihjäl. Detta blev resultatet när pälsdjursaktivister släppte lös en massa minkar som inte hade en aning om vad naturen var för något.

Om ingen drack mjölk, åt kött och ägg, bar ulltröjor och läderskor skulle man förmodligen få besöka ett zoo för att se en kossa eller en gris. Med detta sagt är det ju viktigt att djurindustrin sätts åt så den gör sin verksamhet så skonsam det överhuvudtaget går.Matz

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro