ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Inför en nationell städdag för att stoppa nedskräpningen

Insändare · 26 Aug 2017
Uppdaterad 26 Aug 2017
Som nyblliven hundägare har insändarskribenten insett att många slänger saker lite varstans och inte i soptunnor.

Som nyblliven hundägare har insändarskribenten insett att många slänger saker lite varstans och inte i soptunnor. Foto: Shutterstock/IBL


Inför en årlig nationell städdag för alla medborgare oavsett ålder för att få bukt med nedskräpningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Som nybliven hundägare blir man frustrerad över allt skräp som valpen nosar på och vill undersöka. Hela tiden får jag gå med blicken på marken så att det inte ligger krossat glas eller annat farligt som jag inte vill att valpen ska skada sig på.

Hur kan vissa personer av slöhet inte bemöda sig att slänga skräpet i en 
papperskorg i stället för på marken?Att skylla på att de inte ser någon papperskorg är bara en dumhet som ursäkt.Vi seriösa hundägare har alltid med oss bajspåsar för att plocka upp efter våra hundar.Hur trevligt vore det om vi inte gjorde det?

Varför kan inte alla snusare och rökare ha med sig bajspåsar, där de kunde lägga sitt tobaksbajs i?Hur ska man kunna komma tillrätta med folks inställning att hålla rent? Böter fungerar bevisligen inte.

Varför inte införa en obligatorisk städdag per år för alla medborgare, oavsett ålder.Minderåriga i föräldrars sällskap, det är viktigt att 
i tidig ålder lära sig att hålla rent. Vitsen är att få in det i allas medvetande att inte skräpa ner.

Rent Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro