ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Inte meningen att skuldbelägga dig som förälder

Insändare · 26 Feb 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Pojke med talsvårigheter får hjälp av logoped.

Pojke med talsvårigheter får hjälp av logoped. Foto: Shutterstock/IBL


Ett av syftena är att förebygga framtida svårigheter i skolan, skriver logopeden Birgitta Rosén om BVC:s samarbete med logopeder där de försöker hitta avvikande i tal- och språkutveckling hos små barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kommentar till ”En mamma som helt börjar tappa tron på BVC”.

Sedan många år genomför BVC-sjuksköterskor en språklig screening av barn vid 2,5 respektive 4 års ålder och samarbetar i detta med länets ­logopedmottagningar. ­Syftet är att tidigt kunna upptäcka barn med försenad och/eller avvikande tal- och språkutveckling, så att barnen kan remitteras till logoped för vidare undersökning och stöd. Ju tidigare dessa barn får hjälp, desto bättre är prognosen, vilket det finns stort vetenskapligt stöd för. Ett av syftena är att förebygga framtida svårigheter i skolan.

Logopeder har en mycket bred medicinsk kompetens och har bland annat som uppgift att stödja föräldrar till barn med språkliga svårigheter. Detta är tänkt som en hjälp för barnen och föräldrarna och det är olyckligt om detta uppfattas som att skuldbelägga föräldrar. Om det uppfattats så är det bara att beklaga.

Birgitta, Leg logoped

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro