ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Jag hatar inte bönder – jag hatar vad ni gör mot djuren

Insändare · 6 Maj 2019
Uppdaterad 6 Maj 2019
"Vi kämpar för att kon ska slippa insemineras och förlora sin kalv snabbt efter födseln – bara för att vi ska dricka mjölken." Det skriver "Veganen".

"Vi kämpar för att kon ska slippa insemineras och förlora sin kalv snabbt efter födseln – bara för att vi ska dricka mjölken." Det skriver "Veganen". Foto: Pixabay


Det är inte så att djurrättsaktivister hatar bönder, men våldet mot djuren måste få ett slut, tycker insändarskribenten "Veganen".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är underbart att fler och fler människor väljer vegetariskt för djuren, hälsan och planeten. Men fler inser också att det inte räcker att bara ställa om till den fantastiska vegetariska maten – ofta odlad av Sveriges bönder – utan att det krävs en samhällsförändring.

Om vi ska kunna komma bort från det våldet mot djuren behöver vi stå upp för de som inte kan försvara sig.

Djurrättsaktivister vill att grisar ska slippa gasas ihjäl och få halsen uppskuren, vi vill att närmare hundratusentals kycklingar ska slippa bli dödade varje dag bara i lilla Sverige.

Vi vill att man slutar »odla« fisk och tömma haven på miljarder andra fiskar, vi vill att minkar ska slippa sitta i burar hela livet för att sedan dödas.

Vi kämpar för att kon ska slippa insemineras och förlora sin kalv snabbt efter födseln – bara för att vi ska dricka mjölken.

Vi vill att tusentals hankycklingar inom äggindustrin, som inte kan värpa ägg, ska slippa dödas samma dag som de föds.

quotation startVi kämpar för att kon ska slippa insemineras och förlora sin kalv snabbt efter födseln – bara för att vi ska dricka mjölken.quotation end

Vi vill att små försvarslösa kaniner ska slippa massdödas för att deras skändade kroppar anses vara klimatsmart kött.

Vi vill att fler ska bli djurvänliga helt enkelt!

Det som är viktigt att framhålla är att aktivister inte hatar bönder utan vi fördömer vad som sker mot djuren. Vi vill att bönder ska få ekonomisk hjälp för att ställa om till växtbruk så vi kan stänga dörren till våldet mot djuren och satsa på klimatsmart och mer ekonomiskt hållbart jordbruk.

Vi har verkligen alla möjligheter att skona djuren, spara planetens resurser och minska utsläppen!

Vill du också vara en del av förändringen, bli då vegan!

Veganen

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro