ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Jag minns när det gick att få vård

Metro · 22 Jul 2017
Uppdaterad 23 Jul 2017
Det är nästan omöjligt att hinna fram innan tiderna är slut på vårdcentralen, menar insändarskribenten. Obs, genrebild.

Det är nästan omöjligt att hinna fram innan tiderna är slut på vårdcentralen, menar insändarskribenten. Obs, genrebild. Foto: Alamy


klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

“Tiderna för dagen är slut, återkom i morgon”. Detta är svaret man får i 99 procent av alla försök att ringa till vårdcentralen där jag bor. Det handlar om att komma fram 08:01 när telefontiden startar 08:00 – hur är det ens möjligt?

Det går utför med den svenska vården. De flesta vårdcentraler i dag har inga dropin-tider varken till distriktssköterska eller läkare. De som söker vård kommer inte fram för att kunna boka tid och kommer man fram så får man rätt ofta besked att man ska ta en alvedon och vänta några dagar till så kanske det går över. I vårt fall stänger närmaste jourcentral och akutmottagning klockan 22. Efter det får man åka en timme till Borås, om man har turen att ha tillgång till bil vill säga.

Jag är inte särskilt gammal men kan ändå minnas en tid då det faktiskt gick att få vård av den svenska sjukvården.

En som listat om sig

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro