ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Kan vi prata om våldet som våra unga utsätts för?

Insändare · 30 Nov 2018
Uppdaterad 30 Nov 2018
Bilden är en genrebild.

Bilden är en genrebild. Foto: Unsplash


Som mamma till tre barn har jag inte svårt att förstå hur medborgargarden uppstår, skriver "Malin".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kan vi prata om den verklighet med hot, våld och rån som våra ton­åringar lever i? Kan samhället garantera oss medborgare trygghet? När ens vuxna tonåring hotas med kniv mot halsen på väg hem händer något inom mig. Är jag på väg att bli en rättshaverist? Jag bor i ett litet område som jag har uppfattat som tryggt för småbarnsfamiljer men när barnen växer upp till självständiga tonåringar får jag som förälder en annan syn på området.

Under en tid har mina tonåringar sagt att det inte känns tryggt att ta sig hem från nattbussen om kvällarna och härom kvällen blev ett av mina barn hotat med kniv mot halsen när hen kom hem med nattbussen men lyckades som tur var slita sig loss och springa hem utan någon fysisk skada.

quotation startHärom kvällen blev ett av mina barn hotat med kniv mot halsen när hen kom hem med nattbussenquotation end

En ung generation växer upp med uppfattningen att hot, våld och rån är något en får räkna med och att vem som helst som är ute om natten kan vara en mördare.

Var och en ska ha rätt att klä sig hur hen vill och röra sig fritt alla tider på dygnet utan att behöva räkna med hot, våld och rån. Kort kjol, märkeströja eller sena vanor ska inte innebära otrygghet.

Vad får vår unga generation för syn på livet när det är så många som utsätts för knivhot, pistolhot, rån och misshandel? »Det är så det är«, säger flera tonåringar som jag känner och de tycker inte heller att det är någon idé att polisanmäla.

Som mamma till tre barn mellan 12 och 18 år är jag benägen att tycka att gator och torg ska kameraövervakas och jag har inte svårt att förstå hur medborgargarden uppstår.

quotation startEn ung generation växer upp med uppfattningen att hot, våld och rån är något en får räkna med och att vem som helst som är ute om natten kan vara en mördare.quotation end

Varför händer inget? Vad krävs innan en förändring sker?

Kan vi snälla prata om det här nu?

Malin

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro