ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Köttexport tar bort vintervädret

Insändare · 23 Jan 2018
Uppdaterad 23 Jan 2018
Köttkonsumtion bidrar till sämre miljö, menar insändarskribenten.

Köttkonsumtion bidrar till sämre miljö, menar insändarskribenten. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT


Nötkött står för nästan 40 gånger mer växthusgaser än bönor, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kära barn, låt mig berätta om jul och nyår som det var förr. Då hade vi något som kallades snö och minusgrader. Det närmaste som ni kommer det är om ni tittar in i frysboxen. Ja, det är det där vita bakom den frusna oxfilén. Det är fruset vatten. Det brukade förr förekomma naturligt utomhus. Då var det praktiskt att önska sig en så kallad snowracer eller pulka i julklapp.

Men fröjda er för rege­ringen har snart sett till att Sverige kan exportera kött till Taiwan. Tänk vad mycket pengar vi sparar på att inte behöva köpa vinterkläder. Enligt Matklimatlistan från Sveriges lantbruksuniversitet orsakar nämligen nötkött nästan 40 gånger mer växthusgaser än bönor.

Jonas

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro