ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Lägg ner era vapen – nu på en gång

Metro · 27 Jan 2017
Uppdaterad 27 Jan 2017
”Meryem” skriver om alla de som tänt ljus för att hedra nära och kära vars liv tagit slut för tidigt.

”Meryem” skriver om alla de som tänt ljus för att hedra nära och kära vars liv tagit slut för tidigt. Foto: IBL


Han blev skjuten”. Ord ingen närstående familjemedlem eller vän ska behöva höra eller läsa. Trots detta fortsätter ­nyhetsrapporteringen om brottsoffer som gått bort eller kämpar för sina liv. Gatuvåldet släcker själar och bringar mörker till fler och fler.

klar

Artikellänk är kopierad

Ännu en förälder, ett syskon och vän har förlorat en son, bror och vän som aldrig kommer tillbaka igen. Vi lever i en overklig verklighet där alldeles för många föräldrar begraver sina barn. Alldeles för många mammor och pappor gråter hejdlöst över sina barns gravar eller sjukhussängar. Mammor och pappor som sett fram emot att se sina söner växa upp till män får nu i stället leva resten av sina liv. Barn som egentligen skulle ha tagit hand om föräldrarna när de blev äldre och skröpliga. Som enligt livets naturliga gång borde ha begravt dem när deras dag var kommen. Föräldrar tvingas acceptera ett liv och en vardag utan deras barn.

Vi lever i en overklig verklighet där alldeles för många ungdomar håller andan varje gång de läser och/eller hör om en nyhet där någon blivit skjuten i rädsla om att de känner denna ”någon” som nu befinner sig i denna overkliga verklighet. Gemensamma framtidsdrömmar och planer går i kras, innan de ens hunnit drömmas.Till er som efter veckans skjutningar fortsätter leva i illusionen om att ni och alla runt omkring är ­odödliga vill jag bara vädja om att ni ska lägga ner era vapen, nu på en gång. Helst i går. Om inte för er egen skull så för era närståendes skull för det är de som fortsätter leva med sorgen och smärtan.

Meryem

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro