ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Majblommeförsäljning är kränkande för barnen

Nettie · 12 Apr 2017
Uppdaterad 12 Apr 2017

Foto: TT


Det är en ren kränkning mot barnen att tvinga ut dem för att sälja majblommor, skriver signaturen ­Nettie”.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu är invasionen i gång igen. Vilken? Jo, majblomsinvasionen.

Visst är syftet med försäljningen fint, då det ska gå till behövande barn och familjer men upplägget vill jag påstå är helt fel.

Som vuxen vill du inte bli tvingad att jobba som försäljare. Det är en ren kränkning mot barnen att tvinga dem ut för att sälja ett visst ­antal majblommor. Har de någon fri vilja? Annars är det barnarbete.

Barn bör få vara barn, gå i skola och ­leka, inte vara assistenter åt någon organisation. Den här försäljningen borde verkligen vara helt frivillig för barnen. Jag ­garanterar att det säkert muttras en hel del när barnen kommer hem med alla blommor.

Det är inte heller speciellt trevligt att på en enda dag mötas av ett femtontal säljglada barn som hoppas på många lättövertalade kunder. Effekten blir att barnen invaderar på gatorna och utanför affären. Kanske kan barnen lära sig något av det här. Du måste erbjuda en unik produkt. Inte något som 1000-tals andra redan erbjuder på samma gång. Det blir en absurd ­situation och bör sanner­ligen ifrågasättas.

Nettie

klar

Artikellänk är kopierad

Nettie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro