ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: När blev nätet en fristad för lättkränkta?

Insändare · 28 Dec 2018
Uppdaterad 28 Dec 2018
"Världen är inte skyldig dig ett skit", konstaterar "en annan lättkränkt".

"Världen är inte skyldig dig ett skit", konstaterar "en annan lättkränkt". Foto: Pixabay


Vi måste sluta försöka skydda alla lättkränkta som rör sig i sociala medier, skriver »En annan lättkränkt«.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag sitter och scrollar i en av alla Facebook-­grupper för tjejer (och icke-binära) som jag är passiv medlem i. Jag hittar ett inlägg där en tjej har frågor kring att skaffa kanin. Inget konstigt med det. Men det som ger mig en smärre hjärnblödning är att hon har valt att varna känsliga läsare med: »TW: skaffa kanin« (se fotnot) och att hon efter ifrågasättande svarar: »Det kanske är någon som inte har möjlighet att skaffa kanin som blir triggad«. När blev egentligen internet en fristad för lättkränkta?

quotation startDu kan varken kontrollera hur andra människor uttalar ordet »kex« eller vad de lägger ut på internet.quotation end

Världen är inte skyldig dig ett skit. Du kan varken kontrollera hur andra människor uttalar ordet »kex« eller vad de lägger ut på internet. Är du rädd för kvinnohat och nynazistiska åsikter? Häng inte på Flashback. Är du vegetarian och får lågt blodtryck av att se bilder på hamburgare? Slit ut din nätverkssladd.

Självklart är det inte rimligt att posta bilder på avhuggna hästhuvuden i ett forum för djurrätts­aktivister. Men det är faktiskt rimligt att be om tips till fars dagpresenter utan att behöva triggervarna de som har en risig relation till sin farsa.

Här sitter jag svinlack och skriver en insändare om lättkränkta människor på internet. Kan man sätta triggervarningar på triggervarningar?

En annan lättkränkt

Fotnot: Triggervarning, eller TW, skrivs ut i början av en text för att uppmärksamma läsaren om att innehållet kan tänkas väcka anstöt.

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro