ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: När ska någon lyssna på oss på förskolorna?

Insändare · 19 Jan 2019
Uppdaterad 19 Jan 2019
Signaturen "Maria" känner sig ohörd i sin frustration över arbetssituationen på förskolorna.

Signaturen "Maria" känner sig ohörd i sin frustration över arbetssituationen på förskolorna. Foto: Hasse Holmberg/TT


Pedagoger är sönder­stressade på grund av för stora ­barngrupper, personalbrist och för många arbetsuppgifter utanför barngruppen, skriver Maria.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När ska politikerna lyssna på oss som jobbar på förskolor i Sverige? När ska ni göra humana förändringar för våra samhällsmedborgare – barnen och deras pedagoger? Hur många pedagoger – både barnskötare och förskollärare – ska behöva sjukskriva sig för att ni ska lyssna på oss?

Hur tror ni att barnen mår i detta klimat? Vi jobbar i ett klimat där pedagoger är sönder­stressade på grund av för stora barngrupper, personalbrist och för många arbetsuppgifter utanför barngruppen. Det innebär att man som pedagog lämnar barnen och sina kollegor.

Detta är en frustration som alla som jobbar på förskola i dag känner igen sig i. Vi kan nog alla erkänna att det kan gå en hel dag där vi inte har hunnit se alla barn. Med ”se” menar jag att vi har pratat med någon, fångat upp någon, delat en stund tillsammans.

quotation startHallååååå! Är det någon som hör oss och bryr sig?quotation end

Alla dessa krav om projekt, dokumentation, möten, planeringar, beställningar. Vi drunknar här! Är det någon som hör oss? Är det någon som bryr sig?

Många gånger känns det som att vi skriker mot en vägg. Inte ens våra ­chefer orkar stå upp för oss. Hur länge har Förskole­upproret pågått?När ska någon eller några ansvariga ta tag i det viktigaste vi har – barnen? Vår framtid? Hur kommer deras liv se ut i framtiden när deras viktigaste tid i början av livet är fyllt av stress samt att inte bli sedda eller hörda? Deras tankar är viktiga, deras ord och drömmar.

Hur många artiklar, debatter och demonstrationer ska behövas göras innan någon hör oss? Hallå! Vi står här och skriker! Hallååååå! Är det någon som hör oss och bryr sig?

Maria

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro