ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Psykisk ohälsa bland unga är en effekt av skolan

Insändare · 27 Sep 2017
Uppdaterad 27 Sep 2017
Insändarskribenten tror att skolan är en bidragande orsak till att ungdomar mår psykiskt dåligt.

Insändarskribenten tror att skolan är en bidragande orsak till att ungdomar mår psykiskt dåligt. Foto: TT


Metro har rapporterat att rekordmånga ungdomar numera behöver hjälp för psykisk ohälsa. Jag tror att en bidragande orsak är skolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har sett den upp­giften flera gånger förut i andra dagstidningar också – flera tonåringar än någonsin förr mår så dåligt att de behöver söka hjälp från professionella psykologer och ­psykiatriker.

Det här förhållandet, att våra unga mår så förbaskat dåligt, är ett rejält underbetyg åt den svenska välfärdsstatens allmänna skola, i mitt tycke. Det är nämligen i skolan som våra barns psykiska ofärd har sina rötter, tror jag.

Idag lär finns det ungdomar som inte ens lär sig att läsa och skriva ordentligt i skolan. Det blir ­tydligt om man ser till mätningar av ungdomarnas läsförmåga.

Så de mer anpassade barnen med bättre förutsättningar tror jag utsätts för en påtvingad intellektuell stagnation i skolan, i jämlikhetens namn.Barn tvingas att sittai skolsalar utan något ­vettigt att sysselsätta sina hjärnor med. Det är hög tid att föräldrar ­vaknar och börjar göra uppror mot jämlikhets­dyrkan i välfärdsstaten. Och att de börjar göra uppror mot den offentliga skolans moderna, egalitära pedagogik.

Vi måste se till att skolan återigen blir en plats där barnen får uppleva intellektuell stimulans i stället för intellektuell stagnation!

Henrik

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro