ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Rädda isbjörnar – gå hänsynsfullt

Insändare · 24 Jan 2018
Uppdaterad 24 Jan 2018
Fotgängare bidrar i högsta grad till att isbjörnar dör på Arktis och allas vår miljö blir sämre, skriver insändarskribenten.

Fotgängare bidrar i högsta grad till att isbjörnar dör på Arktis och allas vår miljö blir sämre, skriver insändarskribenten. Foto: Petr David Josek/AP


Insändarskribenten Alf vill att fotgängare ska samarbeta mer med övrig trafik för miljöns skull.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Bidrar fotgängare till att vår miljö blir sämre? Jo, faktiskt är det så.

Tänk er att en fotgängare kliver ut på ett övergångsställe, utan att samarbeta med övrig trafik. Då kan bilar, lastbilar och stora fullsatta ledbussar tvingas bromsa in hårt, varpå skadliga bromsbeläggspartiklar bildas. Fotgängaren går långsamt över gatan, fordonen står på tomgång. Sedan ska många tunga ton fordon accelerera från noll, och nu snackar vi om avgasmoln. Fotgängare bidrar alltså i högsta grad till att isbjörnar dör på Arktis och allas vår miljö blir sämre.

Men blir man mindre egoist och samarbetar i trafiken i stället, som man ska göra, så blir allas vår miljö så mycket bättre. Tyvärr, vår planet är förlorad.

Alf

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro