ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Skolmaten gör eleverna korkade

Metro · 30 Apr 2015
Uppdaterad 30 Apr 2015

Foto: Ylva Oldberg/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Jag är trött på att höra från alla att vi borde sluta klaga på skolmaten, att vi barn nu för tiden är kräsna. Jag har själv gått på fyra skolor under de senaste åren. Även om den jag går på nu är extremt mycket värre än de andra är mycket av det som vi får serverat helt oacceptabelt. Okokt potatis, rå spaghetti, korvar som har vänt sig ut och in, grön/grå falukorv, köttfärssås som är till 80 procent fett och olja och kombinationer som får en att känna kräkreflexen!

Är detta acceptabel mat som ni vill att era barn ska äta? Ska det verkligen vara såhär extremt?

Vi ska inte behöva ha McDonalds eller andra snabbmatsställen i närheten i tanken när vi går i skolan, vi ska inte behöva spendera hälften av våra studiebidrag till att köpa mat så att vi orkar gå hela skoldagen ut.

Någon som ens haft i åtanke att skolmaten kanske spelar sin roll i att dagens ungdomar inte är så "smarta". Vi får helt enkelt inte i oss det vi behöver för att orka skoldagen som ofta går till fyra om vi inte går och köper vår egen mat, och alla har inte råd att göra det tre dagar av fem varje vecka varje månad.

Arg och hungrig student

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro