ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: "Sluta bete dig illa på gymmet"

Metro · 28 Feb 2017
Uppdaterad 28 Feb 2017

Foto: Lars Pehrson/SVD/TT


Skrik, nedskräpning och dåligt beteende hör inte hemma på gymmet, skriver dagens insändarskribent.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Att gymma ska vara något man vill göra. Det ska kännas bra att träna, att gå till gymmet och få lite motion. Men att gymma blir ett jobbigt måste om man inte trivs där man tränar. Det blir extremt tråkigt och jobbigt när man stör sig på folk runt omkring en.

Ett bra exempel på hur man stör är att skrika när man lyfter tungt. Visst, har man 150 kilo på axlarna kan man grymta lite grann för att det är jobbigt men vill du härma en dinosaurie får du göra det utanför gymmet. Och sänk rösten, för fan! Jag vill inte höra om ditt dagliga protein­intag. Vill du prata med din gymkompis behöver du inte prata så att halva Europa hör dig.

Sedan är det det här med redskap och maskiner. Att använda maskiner och vikter är hur bra som helst, de är ju till för träning. Men ett gym är som en toalett, har man skräpat ner får man städa upp. Ingen skulle vilja sätta sig på en nedkissad toalett, samma sak gäller en nedsvettad gymmaskin.

Och nej, du behöver inte alla 3 benmaskiner samtidigt, jag hinner köra ett set på en av maskinerna medan du kör på de andra. Du äger inte gymmet så sluta bete dig som att du gör det.

Lösningen är löjligt enkel: bete dig. Ingen vill störa sig på den som tror sig äga gymmet, dessa personer gör träningen ännu jobbigare. Att gymma är det inget fel på men allt kan göras med måtta. Prata i normal ton, städa upp efter dig och ta bara den plats du behöver. Bete dig helt enkelt!

Förbannad tränande

Vill du nå ut till Metros miljonpublik? Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro