ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Sluta med ert äckliga spottande

Metro · 6 Mar 2017
Uppdaterad 6 Mar 2017

Foto: Alamy


"Jag har blivit så väldigt trött på alla som spottar i kombination med kollektivtrafiken. Tågperrongerna är täckta med spottloskor till den grad att man måste titta noga där man trampar, annars följer det med på skon", skriver dagens insändarskribent.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det spottas jämt och ständigt där man går som mest. Dessa spottare visar inga täcken på skuldkänslor, pinsamhet eller hänsyn till personer i deras omgivning. Jag behöver intepåminna samhället om att det är äckligt att gå i andras spott men förutom det är det framför allt bakteriespridningen som är det absolut värsta. Man behöver inte vara utbildad inom medicin för att veta att spott är smittbärande. Detta kan framförallt bli till ett problem om man har hund eller småbarn som slickar i sig allt möjligt. Jag förstår över huvud taget inte varför folk måste spotta så mycket och om man verkligen måste spotta, varför göra det där andra går?

Man kan spotta ner på tågspåret eller i någon buske eller till och med i soptunnan på väg till eller från tåget, svårare än så är det inte. Men nej, folk tyckts inte kunna tänka ut sånt själv. Om jag leker med denna tanke och tar det till nästa extrem: Tänk om folk kissade på perrongen lika mycket som de spottade?

Borde inte spottarna bötfällas? Det skulle kunna klassas som ett förargelseväckande beteende, en hygien risk eller rent ut sagt ett ofredande motandra?

Daniel

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro