ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Sverige är som ett badkar fullt med hål

Metro · 17 Mar 2017
Uppdaterad 17 Mar 2017
"Henrik" påpekar att Sverige har ett rejält inflöde av resurser i form av skattepengar i sin replik till en tidigare insändare som tog upp ett upplevt behov av att mer pengar måste till.

"Henrik" påpekar att Sverige har ett rejält inflöde av resurser i form av skattepengar i sin replik till en tidigare insändare som tog upp ett upplevt behov av att mer pengar måste till. Foto: Montage! Science Photo Library/IBL


Massor med miljarder kommer in från flera ställen, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till Ragnvald.

Din känsla att många ställer krav på mer pengar till exempelvis skolan, vägunderhåll och andra delar i samhället håller jag med dig om. Läget är nog värre nu än någonsin tidigare. Men sedan ondgör du dig över att oppositionen säger nej till varje form av skatte­höjning och att ”pengarna ju måste komma in någonstans”.

Har du helt missat att Sverige är ett av de länder i världen där vi betalar mest skatt? Så pengar kommer in. Massor med miljarder kommer in från flera ställen.

Frågan du bör ställa är vad våra politiker, framför allt den sittande regeringen, gör med dessa miljarder.

Om du ska fylla badkaret med vatten där hemma spelar det ingen roll hur mycket vatten du häller i om karet är fyllt med hål. Och just nu känns det som att hela bottnen saknas på badkaret.

Henrik

Vill du också skriva en insändare? Här kan du läsa om hur man går tillväga.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro