ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Tänk att få se politikerna leva som de lär

Insändare · 22 Dec 2018
Uppdaterad 23 Dec 2018

Foto: Försäkringskassan


Om politikerna tvingades leva på Försäkringskassan skulle nog många ändra sin politik ganska snabbt, skriver dagens insändar­skribent.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag tycker att det vore intressant att låta politikerna leva så som jag anser att de lär.

När de fått jobba så hårt att de blir sjuka och/eller utbrända får de känna av hur det är att klara sig enbart med Försäkringskassans alldeles för låga ersättning. De får också känna hur man blir behandlad av Försäkringskassan.

När de till sist har blivit utförsäkrade så kommer de så småningom att tvingas tillbaka till sina arbeten eftersom i princip ingen kan leva på den ännu lägre ersättningen.

När de då säger till sin arbetsgivare att de bara kan arbeta 50 procent får de kanske sparken och tvingas gå till Arbetsförmedlingen som har svårt att förmedla arbeten åt väldigt många. Jag tror nog att om politikerna tvingades leva så här så skulle de ändra sin politik ganska snabbt.

Välkommen till framtiden

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro