ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Ungdomar, ert klotter gör mig otrygg

Metro · 23 Feb 2017
Uppdaterad 23 Feb 2017
”Utövarna har inga samvetsbetänkligheter!”, rasar ”Margaret” som fått nog av oönskad färg och fimp.

”Utövarna har inga samvetsbetänkligheter!”, rasar ”Margaret” som fått nog av oönskad färg och fimp. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT


Klotter beskrivs som ett ungdomsbrott av Brotts­förebyggande rådet och nu är det dags att vi gör något åt all denna förstörda miljö – den kan uppfattas som otrygg, skriver Margaret”.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Klottret breder ut sig överallt, utövarna har inga samvetsbetänkligheter! Framför villor med höga staket målas gula, lila, rosa jättebokstäver med blandat budskap.  Busshållplatser är också ett utmärkt klotterobjekt, alla möjliga budskap skrivs som inte har något med bussresan att göra.

Viadukter är heller inga problem för klottrare, ibland undrar jag hur man ­kommer åt att måla på dessa, använder man ­kvastar med färg?

En nedklottrad eller på annat sätt förstörd miljö upplevs inte bara av många som otrivsam och ful.Den kan också uppfattas som otrygg och leda till brott.

Klotter är ett utpräglat ungdomsbrott, enligt Brottsförebyggande rådet. Klotter kostar miljardbelopp över tid, som exempel kan nämnas att Skånetrafiken lägger 30 miljoner kronor per år på att ta bort klotter, ­enligt Sydsvenskan.

Det räcker med att trampa omkring i floder av cigarettfimpar eftersom ­rökarna inte kan hitta ­vägen till papperskorgen ett par meter ifrån dem.

Inför förbud mot allt vad klotter heter, inklusive slänga fimpar, tuggummi, papperspåsar med mera!

Margaret

Vill du nå ut till Metros miljonpublik?  Läs här om hur du gör för att skicka in en insändare.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro