ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Utvecklingen i fotbollen gör mig ledsen

Metro · 19 Mar 2017
Uppdaterad 19 Mar 2017
Barcelonas Luis Suarez fick en omdiskuterad, och avgörande, straff i Champions League-mötet med Paris Saint Germain.

Barcelonas Luis Suarez fick en omdiskuterad, och avgörande, straff i Champions League-mötet med Paris Saint Germain. Foto: Albert Gea/reuters/tt


Fuskandet och bristen på respekt för domarna smutsar ner toppfotbollen, anser insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Jag sitter och kollar på en fotbollsmatch en kväll, en match av högsta toppkvalitet i sporten jag älskar.

Det går 20 minuter, 30 minuter, bra tempo, skickliga spelare och en helt klart sevärd match. Sedan händer det. Det som händer allt för ofta nuförtiden, en klantig tackling, ett tveksamt gult vilketleder till ett rött. Det säger jag ingeting om, det är en del av fotbollen som gör att den är så älskvärd.

Men sedan samlas åtta av elva spelare i en ring runt domaren och rycker och skriker. Vänstermitt­fältaren tar sin snabbaste rush på hela matchen, över halva plan och ställer sig och vrålar i ansiktet på domaren och diskuterar situationen, som han omöjligt kan ha sett då han var 30 meter bort.

I flera minuter står de i en mobb och diskuterar ett domslut som de omöjligt kan ändra på, respekten för domaren är noll.

Jag såg en annan match, i den ”finaste” turneringen för klubblag, där ett lag gjorde en sådan otrolig vändning att det knappt går att greppa. Men även det blir nedsmutsat av att en spelare fuskar till sig en straff. Det blir mål, laget fullbordar vändningen och historia är skriven.

Skulle man kunna tro. Men nej, då går motståndarna ut och kräver ett omspel. Jag skulle kunna köpa det om det var ett lag med ”rent mjöl i påsen” men så är det inte. Laget kräver omspel på grund av fusk, samma typ av fusk som även de ägnar sig åt varje match och har vunnit matcher med hjälp av.

Heder, sportsmanship, fairplay är helt frånvarande i dagens toppfotboll.

Jag tycker genuint synd om domarna som ska döma dessa matcher där det fuskas och ingen säger något om det. Men fan ta den domaren som gör ett felbeslut.

Det gör mig ledsen att denna underbara sport har blivit nedsmutsad och att inget görs för att stoppa det.

Ludde

Vill du också skriva en insändare? Här kan du läsa om hur man går tillväga.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro