ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi förminskas till kunder när vi söker bostad

Insändare · 2 Nov 2018
Uppdaterad 2 Nov 2018
Alla är vi numera ­förminskade till "kunder" på en "marknad", i stället för invånare med vissa grundläggande rättigheter, skriver insändarskribenten.

Alla är vi numera ­förminskade till "kunder" på en "marknad", i stället för invånare med vissa grundläggande rättigheter, skriver insändarskribenten. Foto: Tanja Hefter/Unsplash


Vad är det för ett slags samhälle när unga människor måste skuldsätta sig för resten av sitt liv bara för att få någonstans att bo, skriver insändarskribenten Johanna.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Unga människor måste skuldsätta sig för resten av sitt liv bara för att få någonstans att bo. Vad är det för ett slags samhälle? Och de som inte får lån…

quotation startDen som i dag är i medel­åldern kunde utan större problem få en lägenhet via bostadsförmedlingen när det var dags att flytta hemifrån. Vad var det som hände?quotation end

Alla är vi numera ­förminskade till ”kunder” på en ”marknad”, i stället för invånare med vissa grundläggande rättigheter. Ja, också på hyresmarknaden – även i allmännyttan – bedöms, ratas eller godkänns ordentliga, kapabla människor efter hur mycket pengar de kan lägga upp.

Den som i dag är i medel­åldern kunde utan större problem få en lägenhet via bostadsförmedlingen när det var dags att flytta hemifrån. Vad var det som hände?Johanna

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro