ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi kommer inte tvärbromsa för cyklar som felar

Insändare · 16 Feb 2018
Uppdaterad 16 Feb 2018
"Lastbilsföraren" vill inte köra över cyklister.

"Lastbilsföraren" vill inte köra över cyklister. Foto: Rex Features


Cyklister borde visa mer hänsyn när de korsar ett övergångsställe för gående, skriver insändar­skribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Hej alla glada cyklister. Vi lastbilsförare har förstått att ni är Trafikverkets gullegrisar.

Ett problem som många lastbilsförare råkar ut för varje dag är ni fartdårar som kommer cyklandes i hög fart vid övergångsställen.

Så det kanske är på sin plats att veta vad som gäller enligt Transportstyrelsen: ”Övergångsställe. Det är inte förbjudet för dig som cyklar att korsa en väg på ett övergångsställe, men övergångsstället är tänkt för gående och det är därför olämpligt att cykla där. Om du kliver av cykeln och leder den gäller samma regler som för gående. En cyklande som ändå korsar en väg på ett övergångsställe har alltid väjningsplikt både mot gående och mot fordon på vägen.”

Som cyklister ska ni inte bli förvånade över att fordon inte tvärbromsar när ni kommer cyklandes i 20 kilometer i timmen förbi ett övergångsställe.

En lastbilsförare som ska ta C-kort måste sitta i skolbänken under 140 timmar för att klara yrkesbevistestet. Kanske borde Transportstyrelsen sätta alla cyklister i skolbänken under 280 timmar för att de ska förstå de simplaste trafikreglerna som gäller ute i samhället?

En lastbilsförare som inte vill vara med om att köra över cyklister

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro