ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Alla snubbar är inte svin men en hel del är det

A · 4 Jul 2017
Uppdaterad 5 Jul 2017
Bråvallafestivalen ställer in nästa år pågrund av de anmälda sexbrotten på årets festival. Nu berättar en av besökarna om sina upplevelser under en natt på festivalen.

Bråvallafestivalen ställer in nästa år pågrund av de anmälda sexbrotten på årets festival. Nu berättar en av besökarna om sina upplevelser under en natt på festivalen. Foto: Izabelle Nordfjell/TT


Insändarskribenten A” berättar om sin natt på Bråvallafestivalen – minut för minut.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

21.19”De rapporterar om våld och stök på festivalen, är du okej? Håll ihop. Puss, mamma”. En kille i mitt kompisgäng läser meddelandet över min axel och blir tillsammans med mig frustrerad över att det ska behöva vara så, men vi lovar ändå varandra (och min oroliga mor) att hålla ihop.

22.47Musiken dånar från stora scenen. Jag vet helt ärligt inte vilka som spelar. Någons armar håller om mig, jag vet helt ärligt inte vems. Han kysser mig på halsen, hittar mina läppar, handen under tröjan. Jag orkar inte protestera men är samtidigt så arg för att han tagit sig friheten att göra så.

23.59Vi ska in på konsertområdet från campingen. Ordningsvakten ser mig i ögonen och frågar om det är okej att han visiterar mig, väntar på min tillåtelse, bara för att få göra sitt jobb. Försiktigt känner han med utsidan av händerna runt min midja och över mina armar, önskar mig en fin kväll, respektfull och trevlig. Tack, ordningsvakten.

02.37”Sitt hos mig, baby, jag fryser.” Jag avstår, sitter bra där jag är tack. Han insisterar, lägger handen på mitt lår. Nej tack, säger jag igen. ”Men jag har ju bjudit dig på jävligt mycket dricka”, säger han argt. Flyttar mig över, känner mig köpt.

03.54En tjej ska bege sig till sitt tält på andra sidan området. Det kommer instinktivt till mig att ingen tjej ska gå utan sällskap. Att följa med och sen själv tvingas vingla tillbaka, helt ensam, är inte heller en bra idé. Från granncampen får jag välvilligt med mig en Niklas. Han är inte heller nykter nog att vara ensam, eller att ens gå så långt som vi gjorde men han går med ändå bara för att hålla handen, inget mer än så. Tack, snälla Niklas.

05.15Vill bara sova. Det vill han också, och även han i mitt tält. Jag säger bestämt, högt och tydligt NEJ. Han ger sig inte. ”Men jag har hängt med dig hela kvällen”. Det ska inte spela någon roll.

Alla snubbar är inte svin, men en hel del är det.

A

klar

Artikellänk är kopierad

A
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro