ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Att tvinga barn äta vegetarisk kost är barnmisshandel

Bo · 20 Jul 2017
Uppdaterad 20 Jul 2017
Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Frågar sig insändarskribenten.

Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Frågar sig insändarskribenten. Foto: Fredrik Sandberg/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Att tvinga på barn i låg ålder en vegetarisk kost är lika med barnmisshandel. Barn behöver alla vitaminer och mineraler, speciellt om de växer. Ett barn kan absolut inte förstå varför hon eller han tvingas till något sådant. Det är är en annan sak när de själva blir så gamla att de kan ta ansvar för vad de äter. Jag är helt övertygad om att när de själva sedan får välja kommer de att frossa i sådant de inte fick som barn. Jag har sett många sådana exempel.

Varför ska ett barn äta vegetarisk kost? Ska inte de också få njuta av maten? Maten är ju bara halva födan. Man äter ju för att det också är gott. En ”gräsmatta” är nog inte det ett barn fikar över. Det som är bäst för oss alla är att vi äter en blandad kost av både fisk, kött, ägg och grönsaker. När jag växte upp och morsan bjöd in barnen och vi hade grönsaker till steken så var de så rädda för att smaka på grönsakerna. Nu har det väl blivit lite bättre på den fronten, men i ett fullskaligt krig mellan kött och grönsaker har inte det gröna en chans.

Varför äter vi så mycket kött? Det finns bara ett svar på det – det är gott. Jag var vegetarian på 70-talet och hade svårt att få tag på riktigt god vegetarisk mat. Mest rivna morötter och det kan man inte bara äta i längden. Nu för tiden finns det ju mycket att välja emellan. Kött eller vegetarisk. Smaklig måltid!

Bo

klar

Artikellänk är kopierad

Bo
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro