ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Bara döda fiskar vägrar "Game of thrones"

Insändare · 14 Apr 2019
Uppdaterad 14 Apr 2019
Att följa "Game of thrones" är att ta del av en gemenskap, menar skribenten.

Att följa "Game of thrones" är att ta del av en gemenskap, menar skribenten. Foto: Unsplash


Nej, det är inte coolt att inte följa strömmen, det får dig bara att missa en del av kulturen. "Game of thrones" är populärt och har slagit igenom av en anledning, skriver Josefina.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Den 15 april smäller det. Den svenska premiären för finalsäsongen av ”Game of thrones”. Människor världen över har väntat i snart två år för att se hur den spänningsfyllda serien ska avrundas. Men inte alla. I sociala medier skapades tråden ”Vi som den 11 mars 2019 fortfarande inte sett ett enda avsnitt av Game of thrones”. Att inte ta del av populärkulturen är ingenting att skryta med. Den senast släppta säsongen av ”Game of thrones” slog publik­rekord med cirka 16 miljoner tittare.

Serien kommer med säkerhet skrivas in i historien som ett av vår generations mest betydande populärkulturella fenomen. Det gör det helt enkelt till en del av allmänbildningen att ha grundläggande koll på serien. En vanlig tanke är att ”Game of thrones” endast är gjord för fantasy-nördar. Med hänsyn till tittarsiffrorna, hur stor är sannolikheten att samtliga 16 miljoner som ser på serien alla tycker om en viss genre?

quotation startDet gör det helt enkelt till en del av allmänbildningen att ha grundläggande koll på serien.quotation end

Att följa ”Game of thrones” är att ta del av en gemenskap. I dag finns det inte många serier som släpper ett avsnitt i veckan. De flesta streamingtjänster dumpar en hel säsong i taget. ”Game of thrones” däremot, som släpper sina avsnitt på satta datum i ett visst antal veckor, får männi­skor att samlas. Avsnitten ses och diskuteras ihop. Alla vill hänga med.

Jag förstår att alla inte kan gilla ”Game of thrones”. Men att döma något innan man har gett det en chans, speciellt när det är så stor del av vår samtid, tycker jag är dumt. Så om du som läser detta känner dig träffad – sätt dig ner och slå på det första avsnittet.

Josefina

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro