ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Barn ska inte ha mobiltelefoner

Insändare · 17 Maj 2019
Uppdaterad 17 Maj 2019

Foto: Claudio Bresciani/TT


Beslutsfattarna måste sätta ut tydliga och bestämda regler för att föräldrar/blivande föräldrar ska förstå hur farligt det faktiskt kan bli när barn under 9 år väl har en mobiltelefon i sina händer, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Många menar att femåringarna kan ha mobiltelefoner. Det vill säga att de vet vad man ska använda mobilen till. Men vet de ens vet vad en mobiltelefon är?

Jag tycker att beslutsfattarna ska sätta bestämda och strikta regler kring mobiltelefoni. Det ska finnas en åldersgräns för när man ska få tillåtelse att använda sin mobiltelefon. Kanske vid 8-9 års ålder. Man måste vara tillräckligt mogen och åtminstone veta vad en mobiltelefon är och vad det innebär.

För det andra anser jag att föräldrar ska ha bättre koll på barns användning av mobiltelefoner. Det är ju föräldrarnas ansvar eftersom de köper mobiltelefonerna.

Beslutsfattarna måste sätta ut tydliga och bestämda regler för att föräldrar/blivande föräldrar ska förstå hur farligt det faktiskt kan bli när barn under 9 år väl har en mobiltelefon i sina händer och kan hamna på olika sajter. Jag vill att föräldrar ska förstå, att oavsett barnets ålder, har de ett stort ansvar, för barnets mobilanvändande. Ansvaret ligger ju på föräldrarna.

Anonym

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro