ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Blir du inte förbannad av att din man stirrar på unga tjejer?

Insändare · 4 Apr 2019
Uppdaterad 4 Apr 2019
Att titta på människor överlag är inget konstigt, men det är en skillnad i blicken den som bara tittar på en människa och den som tittar på någon utifrån sexuella känslor, skriver Anette.

Att titta på människor överlag är inget konstigt, men det är en skillnad i blicken den som bara tittar på en människa och den som tittar på någon utifrån sexuella känslor, skriver Anette. Foto: Unsplash


Jag undrar vad andra kvinnor tycker om detta utbredda fenomen, tänker ni att män är sådana” eller ”alla män tittar”? Gör alla män det?, skriver Anette.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag såg ett par som steg ut från hotellobbyn när jag var i Florida. När de kom ut stod de och väntade på en bil, mittemot stod två lättklädda tjejer i 20-årsåldern. Mannen i paret började stirra på dem och gav dem långa blickar.

Stirrar din man också på unga tjejer? Gör inte det dig förbannad? Eller gillar du det? Använder du dig av det när du ska till med honom på kvällen?

Jag undrar vad andra kvinnor tycker om detta utbredda fenomen, tänker ni att ”män är sådana” eller ”alla män tittar”? Gör alla män det? Om det är så är den här insändaren inget att fundera över förutom för mig, för jag är förbannad på den här skiten. Jag som kvinna kollar ju inte på unga killar. Jag har inget behov. Eller finns det här behovet hos kvinnor att kolla in alla män? Det är inget jag märkt hos mina vänner i alla fall. Men hos män finns det uppenbarligen. Ger du din man makten att titta på kvinnor utifrån deras sexuella attribut?

Att titta på människor överlag är inget konstigt, men det är en skillnad i blicken den som bara tittar på en människa och den som tittar på någon utifrån sexuella känslor. Jag vill inte att kvinnor ska ses som objekt av alla de män som stirrar trots att de redan har en kvinna bredvid sig. Jag hoppas detta kan vara ett steg mot målet om jämställdhet.

Anette

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro