ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Brott mot djur borde ge hårdare straff

Insändare · 10 Nov 2018
Uppdaterad 10 Nov 2018
Jag tycker att Sverige har en djurskyddslag som är vacker på pappret, men som inte fungerar speciellt bra i verkligheten, skriver insändarskribenten.

Jag tycker att Sverige har en djurskyddslag som är vacker på pappret, men som inte fungerar speciellt bra i verkligheten, skriver insändarskribenten. Foto: JC Gellidon/Unsplash


Djur och mänskliga brottsoffer står lågt ner på "straffskalan", skriver insändarskribenten "Djur- och människovän".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag läser med bestörtning om en hundägare som skurit halsen av sin hund och sedan låtit den förblöda. För det fick ägaren dagsböter. Varför inte fängelse för något så utstuderat grymt?!

quotation startDet är dags att se över straffskalorna.quotation end

Jag tycker att Sverige har en djurskyddslag som är vacker på pappret, men som inte fungerar speciellt bra i verkligheten. Djur och mänskliga brottsoffer står lågt ner på »straffskalan«.

Det verkar som att du får mer straff om du rånar, begår ekonomiska brott än om du ­skadar en levande varelse. Jag upplever också att många går fria trots bevis.

Skadestånden till brotts- eller trafikoffer är löjligt låga. Det är dags att se över straffskalorna.

Djur- och människovän

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro