ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: De unga vill inte klä sig som sina föräldrar

Insändare · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018

Foto: Unsplash


Hål. De jeans vi ser på stan med hål och revor är inte trasiga. De är designade så. Och ungdomarna har dem för att avvika från sina föräldrars stil. Vem vill klä sig som morsan och farsan?

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till »M & B Täby« som i en insändareondgjorde sig över alla som går i trasiga jeans. Det har hänt att jag gått i mina favoritjeans trots att jag slitit hål på dem.

Men de jeans som man ser på stan är sällan trasiga. Och på modebilder är de definitivt inte det. De är designade och sedan producerade så. De ska alltså ha hål och revor. Då är de per definition inte trasiga! De är ju så när de är fabriksnya.

quotation startDå är de per definition inte trasiga! De är ju så när de är fabriksnya.quotation end

Själv tycker jag att det kan vara snyggt, men undviker att köpa dem för egen del, eftersom det kan verka lite desperat eller fånigt med dessa jeans på en 64-årig man.

Varför klär sig unga människor på detta sättet? Jo, de vill avvika från sina föräldrars stil. Så när deras mödrar och fäder anammar ungdomarnas mode så klär sig de unga ännu mer extremt. Just för att avvika från de medelålders. Nu saknas stora delar av byxbenen. När de äldre börjar göra likadant så måste de unga i protest göra något som är mer extremt. Det jag tycker mig ha observerat på stan är att tendensen går mot att hålen på jeansen sitter så högt upp att underkläderna syns.

Snart pensionär

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro