ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Den gyllene ­regeln räcker

Insändare · 3 Mar 2018
Uppdaterad 3 Mar 2018
Bilden är en arkivbild.

Bilden är en arkivbild. Foto: Aziz Acharki on Unsplash


Hur kan man med trovärdighet påstå att en religion är odelat god och fredlig?, undrar "Ignostikern".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Under historien har olika religioner kommit och gått. Inom alla dessa har det oftast funnits en gyllene regel. »Behandla andra som du själv vill bli behandlad.«

Det behövs ingen gud för att kunna komma fram till detta, det är sunt förnuft. Tyvärr ser det inte ut så i världen idag. Speciellt inte där religion har enligt mig mycket makt.

På många platser behandlas människor från »fel« religion inte efter den ­gyllene regeln. Så till ­vilken nytta finns denna regel? Och hur kan man med trovärdighet påstå att en religion är odelat god och fredlig? Nej, det bästa vore att skrota religionerna och bara leva efter den gyllene regeln mot alla männi­skor.

Ignostikern

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro