ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Den stolthet jag kände som arbetsförmedlare är borta

Insändare · 11 Apr 2019
Uppdaterad 11 Apr 2019
Frågan är: Om jag får möjligheten...går jag då?, skriver insändarskribenten.

Frågan är: Om jag får möjligheten...går jag då?, skriver insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT


Vår myndighet är på väg mot en opersonlig, kall myndighet, där var och en får klara sig själv, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har jobbat på Arbetsförmedlingen i 21 år, med stolthet.

Jag har behandlat mina sökande med värdighet, respekt och framförallt empati, jag har försökt lösa situationer, motiverat och med glädje sett resultat. Jag och mina kollegor har gjort skillnad i människors liv, men nu betyder vårt jobb ingenting.

Vi ska förminskas, ­sorteras bort och förnedras, för vårt jobb är inte längre något värt. Jag är besviken, för jag har gett denna myndighet nästan hälften av mitt liv men enligt nuvarande regering är inte detta värt något längre. Regeringen har ingen inblick i vårt jobb, den starka motivation som styr oss och den glöd vi har att göra skillnad. De ser inte den människan vi jobbar med, analfabeten från Syrien, den funktions­nedsatta, den som inte klarar digitaliseringen, den svaga.

Vi måste ständigt höja motivationen, stärka självförtroende och söka lösningar för våra kunder. Nu tas ekonomiska möjligheter bort från oss, våra kollegor med kort anställningstid flyr, vi urholkas och ändå har vi kravet på oss att leverera, trots tyngre arbetsbörda. Vi motar bort våra kunder och tvingar dem till det digitala, valfriheten att välja det lokala kontoret finns inte längre och personliga besök ska inte längre existera. Jag är en av de som jobbat länge men frågan är: Om jag får möjligheten… går jag då?

Ja, möjligheten finns eftersom den stolthet och den kärlek jag en gång kände finns inte kvar. Även vår myndighet är på väg mot en opersonlig, kall myndighet, där var och en får klara sig själv bakom en datorskärm.En gång stolt arbetsförmedlare

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro