ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Det är dags att avkriminalisera sexköp i Sverige

Insändare · 18 Dec 2017
Uppdaterad 18 Dec 2017
"Vi som samhälle måste omfamna sexköp för att yrket ska bli mer accepterat och respektfullt", skriver dagens insändarskribent.

"Vi som samhälle måste omfamna sexköp för att yrket ska bli mer accepterat och respektfullt", skriver dagens insändarskribent. Foto: Shutterstock/IBL


Föreställ er ett Sverige där kvinnor som vill arbeta med prostitution inte bara får, utan kan göra det på ett säkert sätt, ­skriver dagens insändarskribent som tycker att vi borde ­avkriminalisara sexköp i Sverige, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är på god tid att Sverige avkriminaliserar sexköp. Den svenska modellen, att det är lagligt att sälja men inte att köpa sex är inte hållbar för de kvinnor som väljer att arbeta med prostitution, anser jag. Det är viktigt att de kvinnor som arbetar med sex kan göra det i en säker och trygg miljö, det är kontraproduktivt att tvinga människor som vill arbeta med prostitution att göra det utanför samhällets ramar.

Föreställ er ett Sverige där kvinnor som vill arbeta med prostitution inte bara får, utan kan göra det på ett säkert sätt. Du väljer dina egna kunder, du har ett etablissemang där du utför handlingen, du får bra betalt samt att du gör det bästa som finns, du har sex. Självklart måste staten ta ansvar och reglera hur arbetsförhållandena ska se ut. Vilka som får och inte får arbeta med prostitution. Vi måste kväva den svenska människosmugglingens och den svarta marknadens grepp om prostitutionen. Det finns väldigt många människor i dagens Sverige som tycker precis som jag, men inte vågar säga något på grund av de följder som uppstår när man går emot ”status quo”. Det är inte moraliskt hållbart att låta det pågå som det har gjort nu i flera år. Vi som samhälle måste omfamna sexköp för att yrket ska bli mer accepterat och respektfullt. I dag finns det en stigmatisering gentemot sexköp, vare sig du köper eller säljer kommer du alltid att bli negativt dömd av andra.

Vad bör vi vanliga svenskar göra för att förbättra kunskapen om ämnet?

Forskning, forskning och lite mer forskning. Vi bör ta reda på om kvinnor som arbetar med det trivs med jobbet. Vad tycker kvinnor som arbetar med prostitution i länder som har avkriminaliserat sexköp om detta? Ogrundade kommentarer och åsikter är värdelösa och samtidigt farliga, speciellt när det kommer till just det här ämnet. Låt inte era ­känslor förblinda er för ­sanningen. Vi måste ­avkriminalisera sexköp.

Moses

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro