ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Hör inte ni politiker hur vi förskollärare skriker efter hjälp?

Insändare · 13 Apr 2019
Uppdaterad 3 Jul 2019

Varje dag hör jag om hur ohanterlig situationen är med de för stora barngrupperna, skriver "Förskollärarstudent". Foto: Fredrik Sandberg/TT


Politikerna måste börja lyssna på förskolepersonalens kritik, skriver "Förskollärarstudent".

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning. OBS! Den här texten publicerades 13 april 2019.

Det är med stor oro och en känsla av hopplöshet jag ser hur utvecklingen ser ut inom mitt framtida yrke som förskollärare. Där far barn och pedagoger illa på grund av stressrelaterade problem. Med stressrelaterade problem menar jag personalbrist, för stora barngrupper och allt som blir lagt på förskollärarna som inte ingår i den arbetsbeskrivning som finns.

quotation startHör ni oss pedagoger? Eller är era öron täckta av era händer?quotation end

Tidigare i år skrev en kvinna som ville göra sin röst hörd en insändare i Metro som handlade om detta. Jag undrar samma sak som hon: Hör ni oss pedagoger? Eller är era öron täckta av era händer?

Varje dag ser jag inlägg på Facebokkgruppen Förskoleupproret där uppgifter som inte tillhör vårt uppdrag blir vårt ansvar – trots att det inte finns i vår arbetsbeskrivning! Varje dag hör jag om hur ohanterlig situationen är med de för stora barngrupperna. Hur förskollärarna, barnskötare och andra verksamma inom förskolan måste kämpa med näbbar och klor för att hinna se alla barn, hinna göra alla administrativa uppgifter, hinna ta sin rast, hinna få sin avkoppling på sin lediga tid.

Förskoleupproret startade som en Facebookgrupp 2013, som i dag har över 32 000 medlemmar. Upproret drivs ideellt av pedagoger i förskolan på deras fritid.

Det här är inte acceptabelt. Jag vill se och höra vilka slags förändringar politikerna aktivt jobbar med för att utveckla för att underlätta för förskolepersonalen. För i allra värsta fall så kommer det sluta med att nyexaminerade förskollärare (som jag kommer vara om två år) blir sjuka och inte kan arbeta inom yrket längre.

Ni kanske hör oss, men lyssnar ni?

Förskollärarstudent

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro