ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Det är mycket lättare att vara mamma i dag

Insändare · 11 Jan 2019
Uppdaterad 11 Jan 2019
Jag ser dagligen "lattemammor" med sina dyra märkesbarnvagnar och mobilerna i örat. Vad är det som är så jobbigt undrar jag?, skriver "J.S".

Jag ser dagligen "lattemammor" med sina dyra märkesbarnvagnar och mobilerna i örat. Vad är det som är så jobbigt undrar jag?, skriver "J.S". Foto: Tim Bish/Unsplash


Skribenten "J.S." tycker att dagens mammor klagar i onödan – det var mycket jobbigare förr.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar på debattartikeln Nej, mammaledig innebär inte att jag är ”ledig”.

Du nämner: Sanerings­arbete, förhandlare, kokerska och egen företagare som de uppgifter du inkluderar i din vardag när du är hemma med ditt barn. För inte alltför många år sedan var det mycket som gjorde mammalivet svårare.

Man fick varken barn­bidrag eller barnledigt med lön. Dagis fanns inte, så alla barnen var hemma hela tiden. Att köpa, slita och slänga existerade inte. Man stoppade trasiga strumpor, lappade hål i byxor och stickade ­lovikavantar och mössor. Det var tygblöjor som gällde som man fick tvätta. Tvättmaskin fanns inte, det var handtvätt som gällde. Barnmat på burk fanns inte, så det fick man fixa själv. Jämlikhet och hjälp från barnens pappa existerade inte heller, han tvingades arbeta. Endast de rika hade bilar. Och bussar gick inte överallt som i dag, så det blev långa promenader vart man än skulle.Men trots allt detta och allt jobb det innebar så hörde jag i stort sett inga klagomål.

Jag ser dagligen ”lattemammor” med sina dyra märkesbarnvagnar och mobilerna i örat. Vad är det som är så jobbigt undrar jag?

Hur mycket arbete kräver en bebis på en dag? Detta undrar en mamma som varken hade dagis till barnen eller betalt för att vara hemma. Du är mammaledig med betoning på ledig och du får betalt för det.

J.S.

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro