ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Det heter inte dagis

Insändare · 17 Jan 2018
Uppdaterad 17 Jan 2018
Nej, jag jobbar inte på ett "dagis". "Dagis" finns inte längre. Jag jobbar på en förskola, skriver insändarskribenten.

Nej, jag jobbar inte på ett "dagis". "Dagis" finns inte längre. Jag jobbar på en förskola, skriver insändarskribenten. Foto: Caleb Woods/Unsplash


Jag är så trött på att folk ger min arbetsplats och min roll som pedagog en fel­aktig titel för att "de är vana vid det", ­skriver insändar­skribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag jobbar på en förskola som barnskötare. När jag svarar på frågan var jag jobbar som så svarar den andra: ”Aha, på dagis som dagisfröken?”.

Nej, jag jobbar inte på ett ”dagis”. ”Dagis” finns inte längre. Jag jobbar på en förskola, där vi som jobbar är lärande pedagoger och har en läroplan att följa, även skollagen.

Till folk som fortfarande säger ”dagis”: Tack för det nedtryckandet av vårt arbete.

Jag är ingen barnvakt och det är ingen annan som jobbar på förskola heller.

Jag tycker att ni som säger ”dagis” och har barn på förskolan ska ta reda på lite mer fakta om vad era barn gör och vad vi som pedagoger gör under dagarna. Ta även reda på vad en förskola är. Jag skulle personligen aldrig lämna mina barn på ett ställe jag som förälder inte vet vad det är.

Kimberly

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro