ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Det måste ställas högre krav på dagens poliser

Insändare · 22 Dec 2018
Uppdaterad 22 Dec 2018

Foto: Metro


»Danne« har arbetat som polis i 25 år. Hans erfarenhet av yrket är att många poliser inte gör skäl för sin lön och att många chefer är konflikträdda. Det måste ändras, anser han.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har tidigare arbetat som polis i cirka 25 år och har nu arbetat i den privata sektorn i några år. I den privata sektorn får man verkligen arbeta och kämpa för att få en normallön. Inom polisen, som jag anser på många sätt är ett »vuxendagis«, tjänar en polis ofta bra i jämförelse vad han eller hon presterar enligt mig.

Jag uppmärksammade under mina år som polis att cirka 10 procent av alla poliser jag mötte arbetade bra och gjorde skäl för sin lön. Större delen av poliserna gör dock så lite som möjligt och gör absolut inte skäl för sin lön.

Jag vet inte om det behövs fler poliser i Sverige men jag tycker inte att deras löner behöver höjas. Normallönen inom polisen är hög, tycker jag.

Jag hävdar att man ska göra en inventering inom polisen och använda polisanställda till rätt uppgifter. Förebygga och beivra brott i preventivt syfte. Vara ute på gator och torg och synas. Utreda brott tidigt och döma gärningsmännen direkt i stället för att förundersökningarna hamnar på hög och ingenting görs – eller som jag anser att polisen eller åklagarmyndigheten är bäst på – att skriva av brotten. Bort med de konflikt­rädda cheferna och fram med de som kan styra upp verksamheten på rätt sätt.

quotation startJag skämdes många gånger över att vara polis i Sverige.quotation end

En av de största anledningarna till varför jag sade upp mig som polis var att jag ansåg att polismyndigheten har organisatoriska problem och är ineffektiv. Jag skämdes många gånger över att vara polis i Sverige.

Det går att få ordning på polismyndigheten utan att behöva anställa nya poliser eller höja deras löner: Ställ högre krav på dem och se till så att de arbetar på rätt sätt med prioriterade uppgifter och med kompetenta chefer som inte är konflikträdda.

Danne

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro