ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Flygskatten bör utvecklas – inte avvecklas

Insändare · 24 Jan 2019
Uppdaterad 24 Jan 2019
Flygskatten borde utvecklas, skriver "Anders".

Flygskatten borde utvecklas, skriver "Anders". Foto: Unsplash


Att flygskatten slopas i den nya budgeten är ett hån mot nutida och kommande generationer, skriver insändar­skribenten "Anders".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Mycket i budgeten för 2019 är enligt mig rent skandalöst och då främst det ansvarslösa borttagandet av flygskatten. Det enda som det tyder på är hål i huvudet och respektlöshet mot nutida och framtida generationer.

quotation startFlygskatten är inte verkningslös – något som bevisas av flyglobbyisternas hysteriska motstånd.quotation end

Flygskatten borde i stället utvecklas; en fast skatt baserad på flygsträcka (gärna rejält mycket högre), samt ett ordentligt procentuellt påslag på priset för resan.

När högern senast styrde mångdubblade de banavgifterna för den klimatsmarta järnvägen. Varför ska då det klimatskadliga flyget slippa avgifter och skatter? Flygskatten är inte verkningslös – något som bevisas av flyglobbyisternas hysteriska motstånd. Definitivt inte heller samhällsskadlig, utan snarare samhällsräddande!

Om ni frågar mig har kapital och marknad aldrig tagit ansvar rörande miljö eller klimat och kommer säkerligen inte ställa om frivilligt heller denna gång, det är helt befängt att tro något sådant. De har alltid behövt styras rätt med lag och/eller höga avgifter och måste styras så även denna gång.

Anders

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro