ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Förbjud alla levande ljus

Insändare · 1 Jan 2019
Uppdaterad 9 Jan 2019
Sverige kan bli först i världen med att totalförbjuda försäljning av stearinljus och värmeljus, påpekar skribenten.

Sverige kan bli först i världen med att totalförbjuda försäljning av stearinljus och värmeljus, påpekar skribenten. Foto: unsplash


Sverige kan bli först i världen med ett totalförbud mot levande ljus.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Så här i juletider ökar också bränderna. Och en orsak är de levande ljusen som lätt kan bli en brandfara. Ett rum blir övertänt på bara några få minuter och man dör snabbt i den giftiga röken.

quotation startJag tycker vi borde kunna gå i bräschenquotation end

Mot denna fara anser jag att det inte är värt att tända levande ljus alls, oavsett hur mysigt detär. Det finns ju bra elljusstakar som kan ge liknande stämning som riktiga ljus där man slipper alla bränder.

Jag tycker därför att levande ljus borde förbjudas i Sverige helt året om. Jag tycker vi borde kunna gå i bräschen och bli det första land i världen som inför ett totalförbud mot levande ljus och försäljning av stearinljus och värmeljus.

»Buddahalow«

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro