ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Hellre vara singel och sorglig än att ha ett dåligt förhållande

Insändare · 24 Maj 2019
Uppdaterad 24 Maj 2019
Jag har försökt övertyga mig själv att kärleken kommer att växa, att kemin kommer att fungera om jag bara kämpar för det och strävar efter det. Men allt detta har varit fel, skriver insändarskribenten Bahar.

Jag har försökt övertyga mig själv att kärleken kommer att växa, att kemin kommer att fungera om jag bara kämpar för det och strävar efter det. Men allt detta har varit fel, skriver insändarskribenten Bahar. Foto: Unsplash


Jag har varit på olika dejtingsajter, swipat höger och vänster och deltagit i olika singelmingelgrejer. Jag har även försökt att tvinga mig själv att vara i en halvokej relation, skriver Bahar.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu när det är varmare så går jag ut och promenerar oftare. Jag ser glada par som går runt tillsammans i min stad. De rastar sina hundar, äter glass och skrattar.Jag är singel och att se andras lyckliga tvåsamheter ger mig lite ångestkänslor och gör mig smådeprimerad. Men så frågar jag mig: är det så farligt att vara singel?

quotation startDet är inte så farligt att vara singel. Visst det är sorgligt, det erkänner jag, för vi människor är inte gjorda för att vara ensamma men vi överlever ändå.quotation end

Här är det viktigt att skilja mellan att vara singel och att vara ensam. Man kan vara ihop med någon och ändå känna sig ensam. Så ska man vara i relation, vilken relation som helst, bara för att inte känna sig ensam? Svaret är nej.

Jag har dejtat en del. Jag har varit på olika dejtingsajter, swipat höger och vänster och deltagit i olika singelmingelgrejer. Jag har även försökt att tvinga mig själv att vara i en halvokej relation. Jag har försökt övertyga mig själv att kärleken kommer att växa, att kemin kommer att fungera om jag bara kämpar för det och strävar efter det. Men allt detta har varit fel. Man kan inte tvinga sig till kärlek, relation, tvåsamhet och äktenskap. Jag kan inte tvinga mig att vara i en destruktiv relation eller en relation utan passion bara för att slippa vara singel, slippa vara ensam.

Jag är en väldigt logisk kvinna med en hjärna som vill bara hitta lösningar. Men under dessa år har jag lärt mig att lyssna mer på mina känslor, att försöka ge dem utrymme att växa, att mogna medan min hjärna endast vill hitta lösningar här och nu.

Så det är inte så farligt att vara singel. Visst det är sorgligt, det erkänner jag, för vi människor är inte gjorda för att vara ensamma men vi överlever ändå. Jag överlever.

Om du någon gång får för dig att tvinga in dig själv i en halvokej relation, till en destruktiv relation, till en opassionerad kyss eller ett meningslöst sex – snälla kom ihåg att du förtjänar betydligt bättre.

Bahar

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro