ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Hjälp de som tigger till ett värdigt liv

Insändare · 3 Aug 2018
Uppdaterad 3 Aug 2018

Foto: Wikimedia commons


Tanken på tiggeriet gör mig sjuk, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag handlar i min matvaruaffär en eller två gånger i vekan. Utanför Ica-butiken sitter en ung kvinna. Jag brukade lägga en slant i muggen hon räckte fram och hon tackade med ett leende.

quotation startVarje gång jag sedan gick förbi henne på väg in i affären så tittade hon på mig och sa ”pappi, pappi”.quotation end

En dag så förde hon handen till munnen och då gick jag in och köpte en stor flaska Coca cola åt henne. Varje gång jag sedan gick förbi henne på väg in i affären så tittade hon på mig och sa ”pappi, pappi” och satte upp muggen hon höll i till munnen. Ibland fick hon en dricka.

Jag känner obehag och får en fruktansvärd smärta i bröstet. När jag hamnade på sjukhus för ett tag sedan kände jag mig skyldig. Nu har jag bytt affär och blundar när jag går in. Jag är 91 år gammal snart och har haft ett fint liv. Tanken på tiggeriet gör mig sjuk. Snälla politiker agera nu! Gör någonting för dessa människor, som behöver hjälp och stöd, så att de slipper sitta på våra gator och utanför våra affärer och tigga om pengar. Hjälp dem till ett värdigt liv istället.

Bror

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro