ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Hjälp utsatta med matkuponger istället för pengar

Insändare · 6 Apr 2019
Uppdaterad 6 Apr 2019
"Jag blir arg och ledsen över allt elände", skriver "Ricardo".

"Jag blir arg och ledsen över allt elände", skriver "Ricardo". Foto: TT


För att motverka tiggeri och hjälpa de hemlösa och andra utsatta föreslår insändarskribenten "Ricardo" ett matkupong­system som kan ge de behövande mat.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag vet inte hur många gånger jag sett hemlösa eller andra människor i nöd som klivit upp i pendeltågsvagnen jag sitter i och ber om en slant. Deras öden ställer åtminstone mig inför svåra frågor. En av dessa är »hur kan jag hjälpa till?« En annan är »hur kan jag vara säker på att de pengar hen får kommer att gå till mat och inte droger och annat?« Den tredje kan vara »får hen behålla pengarna eller är de till någon annan?«

Jag, som många andra brukar inte gå omkring med kontanter, vare sig mynt eller sedlar, så när jag möter en hemlös eller en annan medmänniska i nöd är det sällan jag kan hjälpa till där och då. Så frågan är om man kunde hitta ett system med »matkuponger« som dels ger mig säkerhet att kupongerna används till mat och inget annat, dels ger mottagarna säker tillgång till en snabb, enkel måltid när de har kuponger på sig och dels gör tiggeri ointressant för slavdrivare som kan lura hit människor som tigger från utlandet.

quotation startJag, som många andra brukar inte gå omkring med kontanter, vare sig mynt eller sedlar, så när jag möter en hemlös eller en annan medmänniska i nöd är det sällan jag kan hjälpa till där och då.quotation end

Systemet kan hanteras av en icke vinstgivande organisation, och skulle kunna fungera så här:

Självklart borde detta inte behöva existera i Sverige, vi ger trots allt över 30 procent av våra intäkter till staten för att de ska kunna hantera bland annat fattigdom och social hjälp. Men med tanke på hur bristfälligt staten uppenbarligen använder våra resurser så tror jag att detta kan vara en lösning.

Jag vet inte, jag är bara arg och ledsen över allt elände jag ser omkring mig.

Ricardo

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro