ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Höginkomsttagare borde inte få barnbidrag

Insändare · 28 Jan 2019
Uppdaterad 28 Jan 2019
Kronprinsessan Victoria och pris Daniel får också barnbidrag.

Kronprinsessan Victoria och pris Daniel får också barnbidrag. Foto: Jessica Gow/TT


Hur vore det med ett system där man drar in barnbidraget för de som inte behöver och i stället ger mer till de som behöver? Det undrar "Realisten".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det pågår en, i mina ögon, bisarr debatt – nämligen den om man ska inkomstpröva barn­bidraget eller inte.

Vad jag har förstått så verkar anhängarna av nuvarande system (främst på vänsterkanten) argumentera för att det är ­rättvist om alla får ett generellt bidrag.

quotation startI dag kan höginkomsttagare spara barnbidraget till bilar och lägenheter till sina barn. På vilket sätt är det rättvist?quotation end

Jag anser dock att det är precis tvärtom. Bidrag ska ges till de som behöver det, inte till de som inte behöver. Det borde vara ganska självklart för de flesta människor om man tänker efter.

I dag kan höginkomsttagare spara barnbidraget till bilar och lägenheter till sina barn. På vilket sätt är det rättvist? Hur är det bra för låginkomsttagare? Hur kan vänstern ställa sig bakom ett sånt system?

Ett mycket bättre och mer rättvist system vore att man drar in barn­bidraget för de som inte behöver och i stället ger mer till de som behöver.

Är inte det ganska ­självklart, egentligen?

Realisten

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro