ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Hur länge måste vi vänta på barn?

Insändare · 15 Feb 2018
Uppdaterad 15 Feb 2018
Köerna för spermieinsemination skiljer sig åt i landet.

Köerna för spermieinsemination skiljer sig åt i landet. Foto: Foto: IBL


Insändarskribenten "Jenny" vill inte vänta fyra år på att få göra en spermieinsemination.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sedan oktober 2016 står jag och min fru i kö för att bli föräldrar.

Vårt första besked var att vi först under våren 2018 kunde räkna med att få hjälp. Nu vill Sahlgrenska inte ge något besked om kötid mer än att den är lång, men fyra års kötid är den siffra bland annat Metro har rapporterat om.

En bidragande faktor till längre kötider är att ensamstående äntligen fick rätt att inseminera och många ställde sig i kö i augusti 2016. Hur kan man tillföra en patientgrupp till en kö utan att tillföra resurser? Är det rimligt att man i Skåne har en väntetid på under tre månader och i Göteborg fyra år?

Hur länge är det rimligt att vänta på sin chans att få bli förälder?

Jenny

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro