ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Hur ska jag orka jobba som förskollärare?

Insändare · 27 Apr 2019
Uppdaterad 27 Apr 2019
Barnen får inte den tid med oss pedagoger som de behöver för att lärandet ska bli meningsfullt. Det menar "Anonym".

Barnen får inte den tid med oss pedagoger som de behöver för att lärandet ska bli meningsfullt. Det menar "Anonym". Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT


Stora barngrupper och stressiga arbetsförhållanden – det är två saker som jag som framtida förskol­lärare oroar sig för.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag studerar just för tillfället andra året till förskollärare. Jag älskar att möta barnen, föräldrar och kunniga pedagoger inom förskolemiljön. Det är en ära att få möta alla dessa kloka människor omkring mig.

Men det är ändå något som gnager i mig. Jag ser hur stressade de är, jag hör hur de har svårt att få vikarier, hur de måste fixa och trixa med så mycket saker vilket i sin tur tyvärr påverkar barnen. Barnen får inte den tid med oss pedagoger som de behöver för att lärandet ska bli meningsfullt.

quotation startHur länge kommer jag att orka innan stressen gör mig sjuk?quotation end

Jag är medlem i förskoleupproret. Där pratar man om hur de stora barngrupperna faktiskt har en stor del i detta. Det är alldeles för många barn för att som pedagog hinna se alla barn och ge dem den tiden som de borde få. Jag ser med oro i kroppen på hur det kommer att bli när jag examineras.

Kommer jag hinna jobba ett eller två år eller kommer jag hinna bli sjuk­skriven på grund av jobbrelaterad stress redan innan dess?

Något måste göras. Förskoleupproret försöker påverka och de har lyckats på vissa punkter, vilket självklart är väldigt bra. Men min oro finns fortfarande kvar.

Hur länge kommer jag att orka innan stressen gör mig sjuk?

Anonym

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro