ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Inför livsstilsplikt för dagens ungdom

Insändare · 8 Aug 2018
Uppdaterad 8 Aug 2018

Foto: Unsplash


Staten borde bestämma att alla unga kvinnor och män under en period måste ägna sig åt fysisk aktivitet utomhus, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Förr i tiden ägde staten ett antal dagar av de allra flesta mäns liv där staten hade rätt att bestämma att dessa personer skulle sova i tält, ägna sig åt fysisk aktivitet i naturen och ha begränsad kontakt med omvärlden. Jag syftar naturligtvis på den allmänna värnplikten. Målet var så klart att dessa utomhusövningar skulle träna männen att kunna agera militärt i en tänkt krigssituation.

quotation startStaten borde bestämma att alla unga kvinnor och män under en period måste ägna sig åt fysisk aktivitet utomhus.quotation end

I dag behöver vi också folk som på ett eller annat sätt kan försvara vårt land. Men framför allt behöver vi samhällsmedborgare som kan ta hand om sitt liv på ett sådant sätt att de klarar av att ta ansvar för sin hälsa, sitt vardagsliv och sitt arbete. För att klara dessa saker behöver man kunna strukturera upp sitt liv så att det är skillnad mellan dag och natt, arbete och fritid, ansvar och nöjen. Man behöver också fysiskt aktivitet.

Många föräldrar strävar efter att deras barn ska växa upp till att kunna ta ansvar för sådana här saker. Förskola, skola och fritidshem försöker också så gott de kan att vägleda unga människor till ett fungerande vuxenliv. Trots det hamnar väldigt många ungdomar och unga vuxna i en ond cirkel av överanvändande av sociala medier, konsumtion av skräpmat, stillasittande och sömnstörningar.

Hur vore det om det infördes en ”allmän livsstilsplikt” för unga vuxna? Staten borde bestämma att alla unga kvinnor och män under en period måste ägna sig åt fysisk aktivitet utomhus, lära sig bära packning på ett vettigt sätt, klara sig i naturen om det kniper, äta nyttig mat på bestämda tider och sova regelbundet. Naturligtvis skulle detta kosta, men har vi råd med vad det kostar sjukvård och bidragssystem att inte införa någon typ av det jag beskrivit ovan?

Anna

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro